Лекарите са по-заети от всякога, с повече пациенти и повече бумащина всяка седмица. Пациентите са заети с работата и семействата си и е възможно да предположат, че техният лекар ще се погрижи за тях.

Въпреки че има неща, които вие и вашият медицински екип можете да направите, за да подобрите взаимоотношенията, в крайна сметка вие сте отговорни за вашето здраве и благосъстояние. Ето някои неща, които можете да направите, за да извлечете максималното от взаимоотношенията с вашия лекар.

 

1. Задавайте въпроси.

Дори и когато е пренатоварен, вашият лекар желае да разберете напълно какво ви казва. Ако вашият лекар започне да говори със сложни термини, помолете за по-просто обяснение. Ако нещо не ви звучи много добре, вникнете по-надълбоко. Винаги записвайте всичко, което ще трябва да си припомните по-късно.

 

2. Следвайте съветите на вашия лекар.

Ако по време на вашето посещение се споразумеете за нещо, изпълнете обещанието си. Съгласно American Medical News, поредица от изследвания през последните 12 години е показала, че само около 75 % от медикаментите се приемат съгласно предписанието. Изследователите подозират, че приемът на 10 % от всички приети пациенти в болницата би могъл да бъде избегнат, ако хората приемаха лекарствата, които техният лекар е предписал. Ако имате проблем с извършването на промени, обсъдете стратегиите при следващото си посещение.

 

3. Бъдете подготвени.

Най-добрият начин, по който можете да помогнете за подобряване на отношенията ви с вашия лекар, е като отбелязвате детайлно резултатите за вашата кръвна захар. Това ще помогне на вашия лекар да разбере дали индивидуалният ви план за лечение работи или не.

 

Като се научите как да общувате с вашия лекар и слушате неговите съвети, вие можете да създадете силни, дълготрайни взаимоотношения с него/нея, които ще бъдат от полза за вашето здраве и щастие.