Да пораснеш може да бъде предизвикателство. Когато към уравнението се добави диабет, изискват се много повече усилия и разбиране, както от родителите, така и от децата.

 

Но в нашия век е по-лесно да пораснеш с диабет. През последните години технологията и лечението са напреднали значително. Тестването на кръвната захар е по-лесно, мониторирането на резултатите е по-просто и източниците на информация са в изобилие.

 

Нещо повече, това се приема по-лесно Децата са по-свикнали с различията на приятели, независимо дали те са резултат от етническа принадлежност, здравни нужди или личен избор.

 

Разбира се, децата все още искат да се приспособят. Докато децата с различна възраст се сблъскват с различни проблеми, безопасно е да се каже, че някои проблеми ще изникнат, докато учите своето дете или тийнейджър на дисциплина и отговорност, които са нужни за контрола на диабет.

 

Вашата цел като родител е да направите самостоятелния контрол на диабета възможно най-естествен. Научете сина си или дъщеря си, че, както момичето, което носи очила или момчето, чието семейство са вегетарианци, всеки човек има да следва уникален план. След това седнете и напишете заедно вашия собствен план.

 

Създаването на добри навици в ранен етап ще си струва в дългосрочен план. А да научите всичко, което можете като екип, ще ви помогне да се подготвите да посрещнете всякакви предизвикателства, докато вашето дете се приспособява към живота с диабет.